Polypane

Decoratie > Decora

Polypane decora is een isolerende beglazing, waarbij kruisverdelingen worden voorzien tussen de glasbladen die gescheiden zijn door een spouw van 12 of 15 mm. Deze verdelingen zijn verbonden met de afstandhouder volgens een speciale techniek. De afwerking is dezelfde als deze bij al de andere Polypane isolerende beglazingen. Polypane decora is een produkt dan in elke raamconstructie kan worden toegepast, zowel in bestaande ramen als in nieuwbouw.
Economisch verantwoord
De tradionele bouwstijl van sommige villa's, landhuizen, hoeven en herenhuizen, is vaak gekenmerkt door het gebruik van ramen met kruiskozijnen. Het gebruik van kleine eenheden isolerend glas is in dit soort ramen zeer duur bij plaatsing, en onvriendelijk in onderhoud. Om een oplossing te bieden voor dit probleem werd het product Polypane decora ontwikkeld, met ingewerkte kruisverdelingen.
Voordelen
  • Polypane Decora is goedkoper dan ramen voorzien van kruiskozijnen met isolerend glas.
  • Het onderhoud van de ruiten vergt minder inspanning dan het kuisen van vele kleine ruitjes.
  • Geen aanwezigheid van koudebruggen in het raamwerk.
  • Blijvende kostenbesparing door een goede thermische isolatie.
Esthetisch op zijn plaats
De kruisverdelingen die ingewerkt worden in Polypane decora zijn beschikbaar in een rijk kleurenpalet. Naast de standaardkleuren kunnen wij op speciaal verzoek van de klant kruisverdelingen laten lakken in gelijk welke RAL-kleur. Dit vraagt natuurlijk een langere levertijd en meerprijs op de standaarduitvoeringen.
De gelakte kruisverdelingen zijn beschikbaar in de breedte 18 en 26 mm., waarbij de verdelingen worden uitgevoerd volgens de wensen van de klant. Wel moet men rekening houden met een maximale uitvoerbaarheid per cel van 700 x 900 mm.
Buiten de rechthoekige uitvoeringen van de kruisverdelingen, is Polypane decora eveneens beschikbaar met speciale vormen. De vormgeving van de kruisverdelingen betekenen een meerwaarde voor het raam en de volledige woning.
Naast de gelakte uitvoering, bestaat ook nog de mogelijkheid kruisverdelingen toe te passen in koper- en loodimitatie. Dit nieuwe type verdeling geeft aan uw ramen een klassieke indruk en is een unieke toepassing van kruisverdelingen in Polypane decora.
Polypanedecora is eveneens kombineerbaar met gelaagd- en figuurglas. Het is beschikbaar in al de thermisch isolerende glasproducten.