Gealan > S 9000

Het Gealan-systeem S 9000 verenigt als combisysteem met een inbouwdiepte van 83mm gelijktijdig de karakteristieke voordelen van midden-en aanslagdichting. De grote inbouwdiepte, zes-kamer profielen in kader en vleugel met 3 dichtingen staan garant voor een uitmuntende warmte-isolatie. Hiermee worden ramen, die aan de hoogste eisen moeten voldoen, mogelijk.

Optimale warmte-isolatie

Een systeem met de beste warmte-isolatie ontwikkelen, is geen toeval, maar het resultaat van een doelbewuste ontwikkeling. Het resultaat stelt ons in het gelijk. Talrijke berekeningen hebben geresulteerd in uitstekende warmte-isolatie-waardes. Uitgangspunt bij de start van de ontwikkeling was om een warmtecoëfficiënt van Uf 0,92 W/m2K te verkrijgen met een combinatie profielen met standaard staalversterkingen en hiermee de Passiefhuis-norm te behalen. Dit is gelukt door een optelsom van innovatieve detailleringen gestalte te geven in dit systeem.

Het geheim zit in het detail

Het systeem S 9000 beschikt over een intelligent dichtingsconcept met 3 dichtingen. Ter verbetering van de warmte-isolatie is de vleugel standaard vanaf de fabriek ook nog met een dichting voorzien in de glassponning. De verhoogde overslag van 26mm zorgt voor een verbeterde warmte-isolatie

Verbeterde statica dankzij STV®, Statische-droge-beglazing

Bij de door Gealan ontwikkelde lijmtechniek STV® gaat het om het verlijmen van het glas aan het vleugelprofiel met een speciaal voor de ramenindustrie ontwikkelde kleefstrip en met behoud van de standaard manier van kaleren van het glas met beglazingsblokjes. Door het verlijmen van het glas aan de vleugel wordt de stijfheid van het glas overgedragen naar de vleugel en wordt het gehele systeem zeer stabiel. Hiermee kunnen standaard elementen zonder staal gefabriceerd worden. In combinatie met STV® en staal in de vleugel zijn bijzonder grote vleugels realiseerbaar.

Uitgebreid assortiment hulpprofielen

Door de inbouwdiepte van 83mm staat voor de marktintroductie een omvangrijk programma hulpprofielen zoals raamverbredingen, 90°-hoekverbindingen, variabele hoekverbindingen, aansluitprofielen en statica-koppelingen etc. ter beschikking.

Talrijke folies, voor natuurlijke optiek

Voor diegene die waarde hechten aan natuurlijke uitstraling, zonder de voordelen van moderne raamtechniek te verliezen zijn er ramen in houtdecor-optiek. Hiermee maakt u de juiste keuze, of u nu voor renovatie van een rustieke woning of nieuwbouw kiest. Gealan ramen met folie overtuigen in optische en functionele voordelen. Folies bezitten alle positieve eigenschappen van moderne pvc ramen en tevens de decoratieve werking van hout.
S 9000 is beschikbaar in talrijke kleur-en houtdecors.

Passiefhuisstandaard met S 9000

Het nieuwe S 9000 systeem van Gealan beschikt door 6 kamers in kader en vleugel, geoptimaliseerde staalgeometrie, diepe glassponning en doordachte dichtingstechniek over een innovatieve, moderne profielserie, die het mogelijk maakt de hoge eisen voor ramen met passiefhuis-eigenschappen op economische wijze te verkrijgen.

Wat is een passiefhuis?

Een passiefhuis maakt het mogelijk zowel in de winter als in de zomer een gelijke behaaglijke binnentemperatuur te verkrijgen zonder toevoeging van verwarmings- of koelsystemen. Het huis "verwarmt" of "koelt" passief. Het gebruik van de voorhanden zijnde zonnestraling door de ramen als ook de warmte-afgifte van bewoners en apparaten voldoet om het gebouw tijdens de opwarming op een aangenaam binnenklimaat te houden.
Voorwaarde voor een passiefhuis is een jaarlijkse verwarmingsbehoefte van minder als 15 kWh/(m²a). Dit staat voor een vergelijkbaar stookolieverbruik van ca.1,5 l/(m²a). De gezamelijke energiebehoefte met inbegrip van warm water en electriciteit ligt bij een Europees passiefhuis onder 120 kWh/(m²a).