Gealan > Acrylcolor

Gekleurde ramen met acrylcolor

Met gekleurde raamprofielen zet u accenten in de gevelvormgeving. Daarmee worden woonhuizen even uniek als hun bewoners, bedrijfspanden worden attractieve blikvangers.
Door de speciale methode bij de kleurgeving, de coëxtrusie, worden het witte PVC-basislichaam en het gekleurde acrylglas in één arbeidsfase onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door dit versmelten van de beide materialen krijgt het buitenvlak van het profiel een zijdeglanzende kleur en is het probleemloos bestand is tegen weersinvloeden.

De voordelen van acrylcolor:

Kleurecht

Acryl is een buitengewoon sterk materiaal. Sinds tientallen jaren in de autobouw toegepast, vertoont het ook na jaren intensieve blootstelling aan weersinvloeden geen kleurverandering. Zelfs bij successievelijke uitwisseling van raamelementen in één en hetzelfde gebouw zijn kleurverschillen ook na jaren vrijwel niet zichtbaar.
 

Onderhoudsvriendelijk

Ramen uit acrylcolor-profielen zijn nagenoeg onderhoudsvrij en buitengewoon onderhoudsvriendelijk. Afbladderen, afbarsten en het lastige bijschilderen vallen weg, er ontstaan geen andere daaruit voortvloeiende kosten. Ze zijn vuilwerend en met eenvoudige reinigingsmiddelen gemakkelijk schoon te maken.
 

Krasbestendig

Ramen uit acrylcolor-profielen hebben een zijdeglanzend en glad oppervlak zonder poriën. De versmelting van PVC en acryl onder inwerking van grote hitte zorgt ervoor dat ze bijzonder resistent zijn. Ze zijn niet alleen zeer krasbestendig, maar ook even ongevoelig voor het aanzetten van stof en vuil.
 

Hoge reflektie

De invallende zonnestralen worden door de witte basislaag onder de infrarooddoorlatende acrylcolor-laag grotendeels gereflecteerd. Daardoor wordt de verwarming van de profielen duidelijk geminimaliseerd. De temperatuurverschillen die er tussen zeer donkere en witte ramen ontstaan, zijn daarom verbazend gering.
 

100% recyclabaar

Acrylcolor-ramen zijn volledig recyclebaar. Profielrestanten worden in de materiaalkringloop teruggebracht. Uitgediende ramen worden hergranuleerd en opgewerkt. Het resultaat is een hoogwaardig materiaal dat weer voor nieuwe producten gebruikt kan worden. Daarmee is een gesloten materiaalkringloop gewaarborgd.